Polish Journal for Sustainable Development T. 21 cz. 1 (2017)
URI dla tej Kolekcjihttp://repozytorium.ur.edu.pl/handle/item/3288
Przeglądaj
Przeglądanie Polish Journal for Sustainable Development T. 21 cz. 1 (2017) według Temat "culinary tourism"
Aktualnie wyświetlane 1 - 1 z 1
- Wyniki na stronie
- Opcje sortowania
Pozycja Turystyka kulinarna w świetle koncepcji zrównoważonego rozwoju w Polsce(Uniwersytet Rzeszowski: Południowo-Wschodni Oddział Polskiego Towarzystwa Inżynierii Ekologicznej z siedzibą w Rzeszowie, 2017) Jęczmyk, Anna; Kasprzak, KrzysztofPodstawową i niezbywalną funkcją rolnictwa jest produkcja żywności, ale poza tym gospodarstwa rolne generują także liczne dobra i usługi innego typu. Z rolnictwem i obszarami wiejskimi jest związana turystyka kulinarna, która może rozwijać się na tych terenach zgodnie z koncepcją rozwoju zrównoważonego. Celem artykułu jest przybliżenie problematyki turystyki kulinarnej w koncepcji zrównoważonego rozwoju rolnictwa.