Ewelina Figarska, Rączka lepka, kawka, grzebień / 16. Salon Jesienny w BWA Ostrowiec, 2023 - Figarska, Ewelina (My University, 2023)
Praca została wyłoniona w konkursie w ramach 16. Jesiennego Salonu Sztuki LOOSTRO w BWA Ostrowiec w 2023 roku. Wystawa laureatek i laureatów odbyła się w BWA Ostrowiec. Obiekt odnosi się do choreografii codzienności, jest zapętleniem codziennego ruchu ręki. Do stworzenia pracy skorzystałam z mechanizmu do tylniej wycieraczki samochodu i masy rzeźbiarskiej. Jesienny Salon Sztuki LOOSTRO – pełni rolę odkrywczą i wspierającą dla osób artystycznych młodego pokolenia. Ma ułatwić im zaistnienie, umożliwić zaprezentowanie twórczości i zdobycie wsparcia. https://restartmag.art/loostro-16-jesienny-salon-sztuki/ https://bwa.ostrowiec.pl/ogloszenie-lauratow-i-etapu-loostro-16-jesienny-salon-sztuki/
Keywords: obiekt; ruch; codzienność; intermedia