Zalety i wady „darmowych” podręczników stosowanych w klasach I–III szkoły podstawowej - Pudełko, Karolina (Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego, 2018)
Artykuł zawiera charakterystykę „darmowych” podręczników stosowanych w klasach I–III szkoły podstawowej. Opisuję w nim cechy i funkcje podręczników szkolnych oraz wyznaczniki jakości podręczników szkolnych.

The article contains a description of „free” textbooks used in grades I–III of primary school. I describe the characteristics of features and functions of school textbooks and the characteristics of the determinants of the quality of school textbooks.
Advantages and Disadvantages of „Free” Text Books Used in Grades I–III of Primary School
Artykuł powstał pod kierunkiem opiekuna Koła Naukowego „Edukacja bez granic”, dr. hab. prof. UR Wojciecha Walata.
Keywords: podręcznik szkolny; edukacja wczesnoszkolna; school textbook; primary school education