Riešenie úloh nelineárnej regresie pomocou tabuľkového kalkulátora - Gubo, Štefan (Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego, 2016)
Nelineárna regresia je druh regresnej analýzy, kde skúmané údaje sú modelované funkciou, ktorá je nelineárnou kombináciou parametrov modelu a je závislá od jeden alebo viacero nezávislých premenných. V príspevku uvádzame riešenie úloh nelineárnej regresie v tabuľkovom kalkulátore MS Excel 2013.

Nonlinear regression is a form of regression analysis in which observational data are modeled by a function which is a nonlinear combination of the model parameters and depends on one or more independent variables. In this paper we illustrate how to use the MS Excel 2013 spreadsheet application in solving non-linear regression tasks.
Solution of nonlinear regression tasks using spredsheet application
Keywords: nelineárna regresia; tabuľkový kalkulátor; MS Excel; non-linear regression; spreadsheet application