Alma - system biblioteczny następnej generacji - Dziubecka, Radosława; Paleczna, Dominika (Biblioteka Uniwersytetu Rzeszowskiego, 2013)
Artykuł stanowi omówienie Almy, systemu bibliotecznego następnej generacji. Zaprezentowano jego możliwości, podkreślając elementy wyróżniające oprogramowanie od innych systemów bibliotecznych obecnych na rynku.
Artykuł sponsorowany
Keywords: Alma; Ex Libris; oprogramowanie biblioteczne; system biblioteczny; zarządzanie biblioteką; Aleph Polska