Wspomaganie rozwoju małych przedsiębiorstw w skali lokalnej - Wiatrak, Andrzej Piotr (MITEL, 2006)
W artykule przeanalizowano następujące zagadnienia: adekwatność i korzyści działalności małych przedsiębiorstw, infrastruktura gospodarcza i instytucjonalne wsparcie rozwoju małych przedsiębiorstw, a także rola przedsiębiorcy i jego przygotowanie do przywództwa małego przedsiębiorstwa. Celem artykułu było przedstawienie działalności zarządzania wsparciem w mała przedsiębiorczość w skali lokalnej i uwarunkowania w tej sferze, które nie wystarczają pokonywanie sprzyja niwelowaniu różnic ekonomicznych i społecznych, a nawet prowadzi do: ich wzmacnia.

In paper were analysed the following questions: the propriety and advantage the activity of small enterprises, economic infrastructure and institutional support of small enterprises development and also the role of entrepreneur and his preparation to leadership of small enterprise. This paper was aim at presentation of support management activity in small enterprise in local scale and conditioning in this sphere, which insufficient does not overcoming favour the levelling the economic and social differences, and even it leads to their strengthens.
Support of Small Enterprises Development in Local Scale