E-learning jako narzędzie wspomagające procesy reorganizacyjne w przedsiębiorstwach - Bizon, Wojciech (MITEL, 2005)
Procesy reorganizacji pracy w przedsiębiorstwach zaobserwowane w ostatniej dekadzie wymagają znacznie większej uwagi w kwestii kwalifikacji personelu. Celem niniejszego artykułu jest przedstawienie jednego z najbardziej postępowych instrumentów pomagających szkolić pracowników przedsiębiorstw. AU thor udowadnia, że e-learning może być skutecznie stosowany w funkcjonowaniu polskich firm. Ponadto, zgodnie z uwagami, szkolenia oparte na najnowszych technologiach mogą być bardzo ważne w nadrabianiu zaległości w zakresie zaległości polskich firm w różnych dziedzinach ich działalności gospodarczej

Processes of work re-organization in the enterprises observed in the last decade need much better attention about the qualification of the staff. The purpose of this article is to present one of the most progressive instruments helping to train the staff of firms. The author proves that e-learning can be successfully applied in the functioning of Polish firms. Additionally, according to the observations, the trainings based on the newest technologies could be very important in catching up with the lagging behind of Polish firms in different fields of theirs economic activities.
E-learning as an Instrument Supporting Processes of Work Re-organization in the Enterprises