Równość i sprawiedliwość w społecznej gospodarce rynkowej - Leśniak-Moczuk, Krystyna (MITEL, 2004)
W artykule przedstawiono ideę równości i sprawiedliwości, rolę wymiaru sprawiedliwości w społecznej gospodarce rynkowej, możliwości urzeczywistnienia zasad równości i sprawiedliwości w funkcjonowaniu rynku i jego udziale, a także stosunki między równością a wzrostem gospodarczym.

The article presents the idea of equality and justice, the role of justice in social market economy, possibilities of realization of the equality and justice rules in the market functioning and share, as well as relations between equality and economic growth.
Equality and Justice in Social Market Economy