Dysharmonia kształcenia ogólnego przedmiotów ścisłych na studiach technicznych - Kaczor, Tadeusz (Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego, 2016)
Praca przedstawia stan korelacji programów nauczania przedmiotów ścisłych i technicznych na studiach inżynierskich. W oparciu o szczegółową analizę treści kształcenia matematyki i fizyki wskazano obszary rażącej dysharmonii w nauczaniu przedmiotów stanowiących bazę do kształcenia inżynierów.

The paper presents the state of the programmes correlation of science and engineering subjects on engineering studies. Based on a detailed analysis of the content of education in mathematics and physics indicated areas glaring disharmony in the teaching of main objects of engineering education.
Disharmony general education science studies of engineering
Keywords: karta przedmiotu; korelacja międzyprzedmiotowa; card subject; inter-subject correlation