Cykl prac malarskich M. Drozd-Witek pt. Miasto (2021/2022 r.)/ 4 Ogólnopolskie Biennale Malarstwa Pejzaż Architektoniczny w Centrum Ekspozycyjnym Stara Kotłownia, Galeria UWM w Olsztynie - wyróżnienie regulaminowe konkursu oraz 2 Small Visual Forms 2022 w Galerii r_z /ORz ZPAP w Rzeszowie - Drozd-Witek, Małgorzata (My University, 2022)
Cykl wykonany w technice mieszanej na płótnach, to nowatorskie spojrzenie na temat szeroko rozumianego tematu architektury, pejzażu. Miasto 1 i Miasto 2 (technika mieszana na płótnie, 100 x 80 cm, 70 x 131 cm) decyzją jury (różne środowiska twórcze) nagrodzono wyróżnieniem w cyklicznym ogólnopolskim konkursie, którego celem jest m.in. prezentacja istotnych aktualnych poszukiwań i osiągnięć w dziedzinie malarstwa. Na wystawę w cenionej Galerii UWM zakwalifikowano 100 prac artystów reprezentujących różne środowiska twórcze. Wyróżnienie- Jedna z nagród pieniężnych Ogólnopolskiego Biennale przyznana za wysoki poziom artystyczny wypowiedzi malarskiej na temat pejzażu, oryginalność i innowacyjność rozstrzygnięć technologicznych. Nagrodzeni m.in. zostali: Jarosław Łukasik, prof. UZ, Renata Zimnicka - Prabucka, prof. UWM, Marek Szczęsny, prof. UWM, Joanna Jeżewska-Desperak, Luiza Kasprzyk, Milena Romanowska.
Keywords: Galerii UWM; 4 Ogólnopolskie Biennale Malarstwa Pejzaż Architektoniczny w Centrum Ekspozycyjnym Stara Kotłownia; 2 Małe Formy Plastyczne; Galeria UWM w Olsztynie