From (dyptyk) / International Contemporary Miniprint of Kazanlak - Surmacz, Dominika (My University, 2025)
Form_x168, 9,5 x 10 cm, druk płaski na papierze, 2025 Form_x, 9,5 x 10 cm, druk płaski na papierze, 2025
Upublicznienie działa w formie dyptyku graficznego. Na dyptyk składają się prace: 1.Form_x168, 9,5 x 10 cm, druk płaski na papierze, 2025 2.Form_x, 9,5 x 10 cm, druk płaski na papierze, 2025 Dzieło zostało zaprezentowane na przeglądzie artystycznym Miniprint Kazanlak / International Contemporary Miniprint of Kazanlak w Galeria Sztuki Kazanlak (Kazanlak Art Gallery) ul. St. Cyril and Methodius 9, 6100 Kazanlak, Bułgaria. Wydarzenie na którym upowszechniono pracę było 13. edycją konkursu, którego głównym celem jest promocja małych form graficznych. Odbył się on formule podzielonej na dwie kategorie: grafika klasyczna i grafika eksperymentalna. Nadesłane prace zostały poddane selekcji międzynarodowego jury, które wyłoniło zarówno dzieła zakwalifikowane do wystawy. Nadesłano ponad 360 prac od przeszło 120 artystów reprezentujących 35 krajów. Oficjalne otwarcie ekspozycji miało miejsce w czerwcu 2025 roku. Wydarzeniu towarzyszył wydany w formie tradycyjnej katalog prezentujący dzieła zakwalifikowane do wystawy. Link: https://www.miniprintkazanlak.org/
Keywords: grafika warsztowa; miniprint; contemporary; Kazanlak