Zajęcia z technologii informacyjnej – propozycja tematów zajęć opartych na modelu „Siedmiu filarów kompetencji informacyjnych” - Motylińska, Paulina (Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego, 2018)
Artykuł prezentuje propozycję tematów zajęć z przedmiotu „technologia informacyjna” realizowanego na studiach wyższych. Propozycja została oparta na modelu kształcenia kompetencji informacyjnych „Siedmiu filarów kompetencji informacyjnych”.

Article presents the Information technology course program proposition as a part of a curriculum in higher education. The proposition is based on The Seven Pillars of Information Literacy Core Model.
Information Technology Course – Course Program Proposition Based on “The SCONUL Seven Pillars of Information Literacy Core Model”
Keywords: kompetencje informacyjne; szkoła wyższa; technologia informacyjna; „Siedem filarów kompetencji informacyjnych”; information literacy; higher education; information technology; Seven Pillars of Information Literacy Core Model