Habitat 3 - 8. edycja Międzynarodowego Forum Artystycznego Na papierze bez granic… artyści Trójmorza – habitat 2024 - Olszyński, Marek (My University, 2024)
Seria prac Habitat 3 - kolaż graf. & rys. - ok. 70 x 50 cm; upubliczniona na Międzynarodowym Forum Art. - Na papierze bez granic, w Galerii BWA Rzeszów, w czerwcu 2024 r. Był to cykl wystaw o niezwykle aktualnym temacie do subiektywnej interpretacji: habitat... Udział brali zaproszeni twórcy, których ideą było ukazanie dzieł wykonanych na papierze, ukazujących różnorodność koncepcji artystycznych i odmienności kulturowej państw Inicjatywy Trójmorza, ich znaczenie dla kultury europejskiej, oraz uniwersalnych wartości. Wystawa prezentuje prace 63 artystek i artystów. Jednym z kuratorów tego oryginalnego i cyklicznego projektu był prof. Jan Ferenc z UMCS w Lublinie.
Keywords: Habitat; Międzynarodowe Forum Artystyczne; na papierze bez granic; grafika; rysunek