Prasa drukowana w regionie podkarpackim. Od czasów galicyjskich po współczesność - Kuca, Paweł (Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego, 2021)
W książce w całościowy sposób opisano historię, funkcjonowanie i przekształcenia prasy drukowanej w regionie, który terytorialnie obejmuje obszar obecnego województwa podkarpackiego. Zakres badań dotyczy okresu od końca XVIII do drugiej dekady XXI w.
Keywords: prasa; prasa regionalna; prasa lokalna; prasa bezpłatna; region podkarpacki