Fontanna 2021, akryl - 2021-100x100cm, Międzynarodowe Triennale Malarstwa Regionu Karpat - Srebrny Czworokąt 2021, Galeria ARP Zamek Krasiczyn - Sankowski, Jarosław (My University, 2022)
SEN, JASKRAWOŚĆ, FONTANNA cykl wszystkie -2021- 100x100 cm, akryl, upublicznione na: Międzynarodowe Triennale Malarstwa Regionu Karpat - Srebrny Czworokąt 2021 wystawa 2022 Zestaw prac nawiązuje do idei 11 edycji Triennale "dziwny jest ten świat". Jest to cykliczna prezentacja aktualnych dokonań tendencji współczesnego malarstwa rejonu Karpat - Polska, Słowacja, Węgry, Ukraina, Rumunia. Organizator GALERIA SZTUKI WSPÓŁCZESNEJ W PRZEMYŚLU, Instytucja Kultury Województwa podkarpackiego, patronat Prezydenta Rzeczpospolitej Polskiej Andrzeja Dudy. Prezentacja projektu 2022 r. Galeria ARP Zamek Krasiczyn, BWA Kielce, BWA Rzeszów, planowane w 2023 Sariśska Galeria Presov Słowacja, Herman Otto Muzeum Miskolc Węgry, Muzeul Tarii Crisurilor Oradea Rumunia. 1m2, katalog Międzynarodowe Triennale regionu Karpat SREBRNY CZWOROKĄT, ISBN 978-83-66390-11-9, wyd G. Sztuki Współczesnej w Przemyślu, str. 14, 128 11 Międzynarodowe Triennale Malarstwa Regionu Karpat - Srebrny Czworokąt 2021 Galeria Sztuki Współczesnej w Przemyślu, Wyróżnienie Honorowe Jury Triennale za zestaw prac
Sen, 2021, akryl - 2021-100x100cm, Międzynarodowe Triennale Malarstwa Regionu Karpat - Srebrny Czworokąt 2021, Galeria ARP Zamek Krasiczyn
Jaskrawość, 2021, akryl - 2021-100x100cm, Międzynarodowe Triennale Malarstwa Regionu Karpat - Srebrny Czworokąt 2021, Galeria ARP Zamek Krasiczyn
Keywords: Sankowski Jarosław; Srebrny czworokąt; malarstwo; pandemia covid; Sen; Triennale