Институциональное обеспечение регуляторной деятельности государства в сфере инвестирования - Бульбах, Наталья (Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego, 2009)
Проанализированы основные направления инвестиционной деятельности государства и предложены пути создания благоприятных условий в сфере инвестирования.

W opracowaniu analizie poddano główne kierunki działalności inwestycyjnej państwa i zaproponowano sposoby tworzenia korzystnych warunków działalności w sferze inwestycji.

A main direction in the investment activity of government has been analyzed and ways of formation of advantageous conditions in the sphere of investment have been offered.
Instytucjonalne gwarancje działań regulacyjnych państwa w sferze inwestycji
Institutional Ensuring in the Regulatory Action of Government in the Sphere of Investment