Baczyńskiego mit początku - Stanisz, Marek (Wydawnictwo Wyższej Szkoły Pedagogicznej w Rzeszowie, 1998)
Artykuł przedstawia interpretację wiersza "Przypowieść" Krzysztofa Kamila Baczyńskiego.
Keywords: poezja polska - XX w.; Krzysztof Kamil Baczyński; sztuka interpretacji