Kalendarz 2025 - I Międzynarodowe Triennale Typografii im. Józefa Mroszczaka - Muzeum Drukarstwa w Nowym Targu - Machowski, Jacek (My University, 2025)
W marcu 2025 roku w Muzeum Drukarstwa w Nowym Targu odbyła się pierwsza edycja Międzynarodowego Triennale Typografii im. prof. Józefa Mroszczaka, gromadząca ponad 200 prac z 17 krajów. Wydarzenie, zorganizowane pod honorowym patronatem Akademii Sztuk Pięknych w Warszawie i Stowarzyszenia Twórców Grafiki Użytkowej STGU, stało się ważną platformą wymiany doświadczeń w dziedzinie typografii i grafiki. W konkursie praca „Kalendarz 2025” autorstwa Jacka Machowskiego, wykonana w technice mokuhanga (drzeworyt japoński), została zaprezentowana na wystawie pokonkursowej i uhonorowana wyróżnieniem.
W marcu 2025 roku w Muzeum Drukarstwa w Nowym Targu odbyła się pierwsza edycja Międzynarodowego Triennale Typografii im. prof. Józefa Mroszczaka, gromadząca ponad 200 prac z 17 krajów. Wydarzenie, zorganizowane pod honorowym patronatem Akademii Sztuk Pięknych w Warszawie i Stowarzyszenia Twórców Grafiki Użytkowej STGU, stało się ważną platformą wymiany doświadczeń w dziedzinie typografii i grafiki. W konkursie praca „Kalendarz 2025” autorstwa Jacka Machowskiego, wykonana w technice mokuhanga (drzeworyt japoński), została zaprezentowana na wystawie pokonkursowej i uhonorowana wyróżnieniem.
Keywords: Muzeum Drukarstwa w Nowym Targu; Międzynarodowe Triennale Typografii; I Międzynarodowe Triennale Typografii im. Józefa Mroszczaka; typografia; mokuhanga; drzeworyt; drzeworyt japoński