Deep blue - Ruzy Gallery - Bednarska, Kamila (My University, 2025)
Wystawa „Deep Blue” dr Kamili Bednarskiej została otwarta 3 lipca 2025 roku w Ruzy Gallery w prestiżowej dzielnicy Etiler w Stambule. Zrealizowano ją w ramach nowego programu Misafir Sanatçı (Artist-in-Residence), którego celem jest wspieranie twórców poprzez rezydencje i badania artystyczne, zwieńczone indywidualną prezentacją. Projekt „Deep Blue” obejmuje dwa cykle – malarski i graficzny. W ramach części malarskiej powstało osiem płócien: jedna praca o wymiarach 200 × 180 cm, dwie 150 × 200 cm, dwie 100 × 100 cm, dwie 160 × 180 cm oraz jedna 180 × 220 cm. Równolegle artystka zrealizowała cykl na tkaninie batystowej (250 × 90 cm) oraz pięćdziesiąt małych form o wymiarach 15 × 15 cm.
Keywords: Deep blue; Ruzy Gallery; grafika; malarstwo