Nowe książki, cykl fotografii - Sawicka, Jadwiga (My University, 2020)
fotografie dla projektu Praca: dokumentacja wyobraźni, Muzeum Sztuki w Łodz
Odpowiedź Muzeum Sztuki w Łodzi na ograniczenia wynikłe z pandemii: wystawa funkcjonująca w przestrzeni Internetu; prace wejdą do kolekcji Muzeum. „Inicjowana przez nas kolekcja nawiązuje do działania węgierskiego historyka sztuki László Beke, który w 1971 roku wysłał do grupy znajomych artystów listy z zaproszeniem do reakcji na hasło „Praca = Dokumentacja wyobraźni”. Prace publikowane od 1 czerwca 2020 r. na dedykowanym blogu documentation-of-imagination.msl.org.pl/ oraz za pośrednictwem mediów społecznościowych Muzeum Sztuki w Łodzi. Po zebraniu kolekcji, zostaną one udostępnione publiczności również w siedzibie Muzeum Sztuki.
Keywords: fotografia; książki-obiekty