Moja Pierwsza Galeria - II edycja projektu Rzeszowskiego Inkubatora Kultury / juror - Maciejczyk, Jakub (My University, 2025)
Jakub Maciejczyk pełnił rolę jurora w II edycji projektu Moja Pierwsza Galeria, który wspiera artystki i artystów nieposiadających jeszcze debiutu indywidualnego. Celem inicjatywy jest edukacja, wsparcie i rozwój kompetencji twórców poprzez stworzenie przestrzeni do pierwszej indywidualnej ekspresji artystycznej przy profesjonalnym wsparciu kuratorskim. Projekt realizowany jest przez Rzeszowski Inkubator Kultury – dział edukacji i upowszechniania kultury Estrady Rzeszowskiej, a kuratorką działań była Adrianna Gajdziszewska. Projekt umożliwia uczestnikom zdobycie doświadczenia w prezentacji własnej twórczości oraz rozwój kariery w lokalnym środowisku artystycznym.
Keywords: edukacja artystyczna; wsparcie młodych artystów; jury