Nierówności społeczne w kontekście systemu finansowania pomocy materialnej dla uczniów - Kowalska, Iwona (MITEL, 2006)
Pomoc finansowa dla uczniów jest bardzo ważnym aspektem systemu finansów publicznych. artykuł: – Opisuje prawną zmianę pomocy finansowej dla uczniów (część i), – Przedstawia zalety i wady metodologia koszt pomocy finansowej dla uczniów (część II), – Propozycje zmian w systemie finansowym edukacji (część III).

Financial help for pupils is very important aspect of public finance system. The article: – describes the legal modification of financial help for pupils (part I), – presents advantages and disadvantages methodology cost of financial help for pupils (part II), – proposals of changes in financial system of education (part III).
Social Inequalities in the Context of the System of Financing Assistancefor pupils