Czysta woda, instalacja przestrzenna / Międzynarodowe Triennale Grafiki (MTG) 2018, wystawa główna Zanurzeni w obrazach, Galeria Sztuki Współczesnej Kraków Bunkier Sztuki - Dobosz-Bruchnalska, Agnieszka (SMTG Stowarzyszenie Międzynarodowe Triennale Grafiki, 2018)
Dzieło Czysta woda złożone z 200 grafik i obiektów kamieni o wymiarach 140 x 400 cm prezentowane na posadzce, któremu towarzyszył tekst będący osobistym komentarzem i częścią składową koncepcji. MTG organizowane od 1966 roku jest najbardziej prestiżowym i największym konkursem międzynarodowym. Skupia czołowych współczesnych grafików i instytucje kultury z całego świata. Międzynarodowe jury wybrało 257 prac autorstwa 116 artystów z 29 krajów spośród 1353. Wystawa pod patronatem honorowym Prezydenta Miasta Krakowa. Katalog ISBN 978-83-65220-09-7 https://linkd.pl/pcsp9 https://linkd.pl/pcspa
Keywords: wystawa zbiorowa