Katalog archiwum ks. Janusza Ihnatowicza - Jakubowska-Ożóg, Alicja; Ożóg, Zenon (Uniwersytet Rzeszowski, 2021)
Katalog archiwum ks. Janusza A. Ihnatowicza to ósma publikacja w serii wydawniczej „Z Archiwum Pisarza”, którą redaguje Jolanta Pasterska w ramach działalności Pracowni Badań i Dokumentacji Kultury Literackiej w Instytucie Polonistyki i Dziennikarstwa UR. Książka jest rodzajem przewodnika po materiałach zdeponowanych przez ks. Janusza Ihnatowicza w Bibliotece Uniwersytetu Rzeszowskiego, zawiera opracowaną bardzo szczegółowo biografię pisarza oraz opis jego kontaktów ze środowiskiem rzeszowskich literaturoznawców, a także historię edycji jego poetyckich zbiorów w serii wydawniczej Biblioteka "Frazy".
Seria: Z archiwum pisarza, tom VIII
Keywords: literatura polska na emigracji; grupa Kontynenty; Janusz Ihnatowicz; biografia