Systemowe wspomaganie szkół w rozwoju - Osmańska-Furmanek, Wielisława; Solecka, Bożena (Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego, 2018)
Tematem artykułu jest określenie roli, jaką odgrywa Ośrodek Rozwoju Edukacji (ORE) w procesie wspomagania szkół w rozwoju. Podejmowane działania służą współpracy różnych środowisk, instytucji, organizacji krajowych i międzynarodowych działających na rzecz rozwoju edukacyjnego dzieci i młodzieży.

The subject of the article is to define the role of the Ośrodek Rozwoju Edukacji (ORE) in the process of supporting schools in development. The undertaken activities are aimed at cooperation between various environments, national institutions and international organizations working for the educational development of children and youth.
Systemic Support for Schools in Development
Keywords: szkoła; kształcenie; edukacja; rozwój; nauczyciele; digitization; education; new technologies; school development; teachers