Jakość kapitału ludzkiego w społeczeństwie informacyjnym w perspektywie globalnej i lokalnej - Leśniak-Moczuk, Krystyna (MITEL, 2005)
Artykuł poświęcony jest ocenie perspektyw pracy we współczesnym społeczeństwie globalnym oraz w skali lokalnej. Zwrócono uwagę na znaczenie wiedzy w społeczeństwie informacyjnym.

The article is committed to the evaluation of labour prospects in modern global society and in a local scale. The attention was drawn to the importance of knowledge in the information socjety.
The Quality of Human Capital in Information Society in Global and Local Perspective