Polacy nadal malują - Sawicka, Jadwiga (My University, 2024)
Cykl Pary obrazów (6 dyptyków: Ojczysty/macierzysta, rasowy/narodowa, Krajowy/zagraniczna, Wyrodna/niesławny, Narodowy/wyborowa, Honorowy/niewierna ) na wystawie Polacy nadal malują. Obrazy z kolekcji MOCAK-u ,Litewskie Narodowe Muzeum Sztuki w Wilnie, Litwa.
Prezentacja prac 18 artystów w Litewskim Narodowym Muzeum Sztuki w Wilnie. Prezentacja ponad 50 prac najważniejszych współczesnych malarzy polskich. Małgorzata Blamowska, Tymek Borowski, Rafał Bujnowski, Edward Dwurnik, Pola Dwurnik, Paweł Książek , Kamil Kukla, Agata Kus, Marcin Maciejowski, Bartek Materka, Laura Pawela, Robert Rumas, Wilhelm Sasnal, Jadwiga Sawicka, Beata Stankiewicz, Michał Stonawski, Paweł Susid, Jakub Julian Ziółkowski.
Keywords: Jadwiga Sawicka; kolekcja MOCAK-u; wystawa malarstwa; Wilno