„Itinerary VII”, „Itinerary VIII”, „Itinerary IX” - Ogólnopolskie Biennale Sztuki 48. Salon Zimowy w Radomiu - Tereszkiewicz, Katarzyna (My University, 2025)
Cykl prac plastycznych - „Itinerary VII”, „Itinerary VIII”, „Itinerary IX”, autooffset, przedruk anastatyczny na blasze aluminiowej. 79x103 cm każda, wziął udział w wystawie „Ogólnopolskie Biennale Sztuki 48. Salon Zimowy” w Muzeum im. Jacka Malczewskiego w Radomiu z wernisażem w dniu 21.12.2025 r. Cykl prac „Itinerary VII”, „Itinerary VIII”, „Itinerary IX” uzyskał nagrodę Prezydenta Miasta Radomia w dniu 04.12.2025 r., którą nadało jury w składzie: prof. Błażej Ostoja-Liński, prof. Andrzej Węcławski, prof. Jacek Jagielski, mgr Mariusz Jończy, prof. Andrzej Markiewicz i mgr Kinga Adamiec.
Cykl prac plastycznych - „Itinerary VII”, „Itinerary VIII”, „Itinerary IX”, autooffset, przedruk anastatyczny na blasze aluminiowej. 79x103 cm każda, wziął udział w wystawie „Ogólnopolskie Biennale Sztuki 48. Salon Zimowy” w Muzeum im. Jacka Malczewskiego w Radomiu z wernisażem w dniu 21.12.2025 r. Cykl prac „Itinerary VII”, „Itinerary VIII”, „Itinerary IX” uzyskał nagrodę Prezydenta Miasta Radomia w dniu 04.12.2025 r., którą nadało jury w składzie: prof. Błażej Ostoja-Liński, prof. Andrzej Węcławski, prof. Jacek Jagielski, mgr Mariusz Jończy, prof. Andrzej Markiewicz i mgr Kinga Adamiec. Ogólnopolskie Biennale Sztuki – Salon Zimowy ma charakter otwartego konkursu artystycznego o zasięgu ogólnokrajowym, skierowanego do profesjonalnych artystów sztuk wizualnych. Jest to najstarszy konkurs sztuki współczesnej organizowany w Polsce po 1945 roku, o ugruntowanej renomie i znaczeniu dla polskiego środowiska artystycznego. Biennale pełni istotną rolę w dokumentowaniu aktualnych postaw twórczych oraz tendencji obecnych w polskiej sztuce współczesnej. 48. edycja Salonu Zimowego odbyła się pod patronatem honorowym:Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego, Wojewody Województwa Mazowieckiego, Marszałka Województwa Mazowieckiego, Prezydenta Miasta Radomia, Rektora Uniwersytetu Radomskiego im. Kazimierza Pułaskiego. Kuratorem wystawy był prof. Andrzej Markiewicz. https://www.obiektywnie.info.pl/final-i-wernisaz-48-salonu-zimowego-radom-2025,text,current,,,1828. https://echodnia.eu/radomskie/final-48-salonu-zimowego-w-radomiu-jury-wybralo-najlepsze-prace--wspolczesnych-polskich-artystow-grand-prix-dla-dominiki-streciwilk/ar/c1p2-28291023 https://ws.uniwersytetradom.pl/wydarzeni
Keywords: Grafikia; 48. Salon Zimowy; Radom; druk płaski; Biennale sztuki