Identyfikacja tożsamości z wykorzystaniem analizy geometrii dłoni - Gomółka, Zbigniew; Twaróg, Bogusław; Żesławska, Ewa (Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego, 2016)
W artykule przedstawiono zastosowanie analizy geometrii dłoni w systemie biometrycznym. Wykorzystując środowisko MATLAB i bibliotekę Image Processing, opracowano i przedstawiono przykładowy system identyfikacji.

The paper presents the use of hand geometry analysis for biometric systems. Using Matlab environment and several techniques related to image processing, the exemplary application has been developed and presented.
Identification of persons using hand geometry analysis
Keywords: identyfikacja biometryczna; cyfrowe przetwarzanie obrazów; biometric identification system; digital image processing; hand geometry analysis