Rozpoznawanie aktywności ruchowych człowieka – wykorzystanie minikomputera Raspberry PI w zajęciach laboratoryjnych - Stępień, Paula; Rudzki, Marcin (Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego, 2017)
Artykuł prezentuje wykorzystanie minikomputera Raspberry PI z dołączonymi czujnikami inercyjnymi do rozpoznawania aktywności ruchowych w ramach zajęć laboratoryjnych na kierunku inżynieria biomedyczna.

The paper presents an application of the Raspberry PI minicomputer equipped with inertial sensors in human activity recognition laboratory exercise for students of Biomedical Engineering studies.
Human Activity Recognition – Application of the Raspberry PI Minicomputer in a Laboratory Exercise
Keywords: rozpoznawanie aktywności; czujniki inercyjne; przetwarzanie sygnałów; Raspberry PI; zajęcia laboratoryjne; inżynieria biomedyczna; activity recognition; inertial sensors; signal processing; laboratory exercise; biomedical engineering