Indywidualna wystawa malarstwa pt. „Spotkanie"/ „Nikiel - Olszyński - Wiktor"/ Galeria Współczesnej Sztuki Sacrum, Kielce - Nikiel, Antoni (My University, 2023)
Indywidualna wystawa malarstwa pt. „Spotkanie” w ramach wystawy zatytułowanej „Nikiel-Olszyński-Wiktor", Galeria Współczesnej Sztuki Sacrum DOM PRACZKI, Kielce, 20.01. do 19.03.2023r. 16 wielkoformatowych obrazów autorstwa Antoniego Nikla zaprezentowanych w prestiżowej, o dużym znaczeniu dla kultury polskiej galerii, w której zbiorach (kolekcja zebrana przez Leszka Mądzika) znajdują się prace wybitnych polskich twórców min. T. Kantora, W. Hasiora, J. Nowosielskiego, J. Beresia, M. Anto, S. Baja, Z. Bajka, G. Bednarskiego, J. Berdyszaka, T. Boruty, A. Brinckena, T. Brzozowskiego, J. Dobkowskiego, E. Dwurnika, S. Gierowskiego, E. Kuryluk, S. Rodzińskiego, L. Sobockiego, J. Sempolińskiego, J. Waltosia, J. Robakowskiego… Katalog 40 str., 18 repr., ISBN 978-83-8277-073-5
Keywords: Nikiel Antoni; malarstwo; wystawa; Nikiel; Olszyński; Wiktor; Sekcja malarstwo; Galeria Współczesnej Sztuki Sacrum „Dom Praczki”; Kielce 2023