Niwelowanie nierówności pracowniczej w kontekście koncepcji odpowiedzialności społecznej przedsiębiorstw - Rojek-Nowosielska, Magdalena (MITEL, 2004)
W niniejszym dokumencie przeprowadzono analizę idei społecznej odpowiedzialności przedsiębiorstw w kontekście pracy na rzecz równości. Jako uzupełnienie rozważań teoretycznych zaprezentowano również badania międzynarodowej firmy ABB Polska. Ten przykład pokazuje jeden z możliwych sposobów zachowania firmy nie tylko odpowiedzialny społecznie, ale także wyrównujący nierówności w pracy.

In this paper an analysis of the idea of corporate social responsibility in the labour inequality context was done. As a supplement of the theoretical consideration, there is also presented a research of the multinational firm – ABB Poland. This example shows one of the possible ways of behave the company not only social responsible but also leveling labour inequalities.
Leveling Labour Inequalities in the Context of Corporate Social Responsibility Idea