Telewizja Polska Rzeszów - Kuca, Paweł (Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego, 2018)
Artykuł opisuje funkcjonowanie i przekształcenia Telewizji Polskiej Rzeszów - oddziału regionalnego telewizji publicznej w Rzeszowie. W tekście opisano historię ośrodka przed rokiem 1990, funkcjonowanie stacji w latach 1990-2015, misję i założenia redakcyjne, strukturę redakcji w 2015 roku, a także najważniejsze działania redakcji podjęte w latach 2014-2015.
Keywords: telewizja publiczna; telewizja regionalna; media regionalne