Kapitał ludzki w spółdzielczości - Sabik, Roman; Kawa, Marta (MITEL, 2005)
Kapitał ludzki leży u podstaw funkcjonowania spółdzielni. Opinie członków i nasuwają się oczekiwania dotyczące spółdzielni funkcjonujących w warunkach gospodarki rynkowej konieczność reorganizacji spółdzielni głównie poprzez przeniesienie ich uwagi na potrzeby ich członków.

Human capital underlies functioning of the co-operatives. The members opinions and expectations concerning the co-operatives functioning with in market economy suggests the necessity of reorganizing the co-operatives mostly through shifting their focus onto their members needs.
Human Capital in Co-operative Movment