Modyfikacja modelu aplikacji realizującej transakcje giełdowe na podstawie rzeczywistego strumienia danych o wartość dywidend - Wołoszyn, Jacek (Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego, 2017)
W poniższym artykule opisano rozwiązanie problemu uwzględnienia wartości portfela użytkownika o wartość dywidendy dla transakcji opartych na rzeczywistym strumieniu danych.

The following article describes a solution to take into account the value of the portfolio's value by the dividend for transactions based on the actual data stream.
Modification of the application model realizes exchange transactions based on actual data stream by the value of dividends
Keywords: baza danych; giełda; dywidendy; model; databases; stock exchange; dividend