Pętla czasu II - 10. Międynarodowe Triennale Grafiki "Kolor w grafice" - Tereszkiewicz, Katarzyna (My University, 2021)
Praca „Pętla czasu II” wzięła udział w wystawie X Międzynarodowego Triennale Grafiki „Kolor w grafice” w Galerii Wozownia w Toruniu w dniach 10.09 - 24.10.2021 r. W wystawie wzięli udział artyści graficy z całej Polski, na imienne zaproszenie kuratora - Mirosława Pawłowskiego oraz organizatora Anny Jackowskiej, dyrektor Galerii Wozownia.
„Kolor w grafice” to najstarsza cykliczna impreza artystyczna Wozowni. Od początku poświęcona jest konkretnemu zagadnieniu – jak deklarowali organizatorzy pierwszej ogólnopolskiej prezentacji: „Wystawa «Kolor w grafice» jest ekspozycją problemową, ukazującą różnorodność rozwiązań formalnych, a dotyczącą budowy dzieła graficznego poprzez kolor”. Wybór tematu nie był przypadkowy, nawiązywał bowiem do niezwykle żywej wówczas dyskusji o specyfice języka graficznego medium. Uwarunkowany warsztatem kolor był w niej jedną z głównych wartości znaczących jego odmienność od malarstwa czy też rysunku.
Keywords: grafika; wystawa; triennale; galeria; międzynarodowy; przegląd; współczesna; druk płaski; kolor