Tomczyk, MonikaMiłek, Michał2025-09-172025-09-172025978-83-8277-298-2https://repozytorium.ur.edu.pl/handle/item/11789Międzynarodowa XXV Konferencja „Risk Factors of Food Chain” to cykliczne forum prezentacji nowych osiągnięć i wyników badań z obszaru czynników ryzyka wpływających na środowisko, zarządzanie zasobami naturalnymi, produkcję roślinną, hodowlę zwierząt i łańcuch pokarmowy człowieka przez naukowców reprezentujących ośrodki naukowe z kraju i zagranicy, m. in. Słowacji, Węgier i Czech. Tematyka streszczeń ujętych w niniejszej publikacji dotyczy wpływu różnorodnych substancji chemicznych na organizmy żywe, w tym człowieka, nowoczesnych systemów zapewnienia i kontroli jakości produkcji spożywczej a także zagadnień środowiskowych i związanych z wykorzystaniem odnawialnych źródeł energii.engAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internationalhttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/czynniki ryzykaczłowiekekosystemżywnośćXXVth Jubilee International Scientific Conference Risk Factors in Food Chain 2025: Book of Abstractsbook10.15584/978-83-8277-298-2