Gromadzenie druków zwartych w bibliotece akademickiej - na przykładzie Biblioteki Uniwersytetu Rzeszowskiego - Bytnar, Ewelina (Biblioteka Uniwersytetu Rzeszowskiego, 2013)
W artykule scharakteryzowano podstawowe sposoby pozyskiwania druków zwartych w bibliotece akademickiej: zakup, dary, wymianę i egzemplarz obowiązkowy. Dokonano analizy gromadzenia zbiorów w Bibliotece Uniwersytetu Rzeszowskiego w latach 2006-2011 wskazując na najważniejsze tendencje w tym obszarze.
Keywords: Biblioteka Uniwersytetu Rzeszowskiego; gromadzenie zbiorów bibliotecznych