Stan przejściowy I, Stan przejściowy II - cykl prac graficznych / 11. Międzynarodowe Triennale Grafiki Kolor w grafice – Ślady Toruń 2024 (wystawa kuratorska) - Janowska-Augustyn, Joanna (My University, 2024)
Zestaw prac: Stan przejściowy I, Stan przejściowy II (cykl grafik cyfrowych/ druków pigmentowych, format: 70 x 140 cm x 2, 2024) był eksponowany na prestiżowej wystawie kuratorskiej (na zaproszenie kuratora Mirosława Pawłowskiego) – 11. Międzynarodowe Triennale Grafiki Kolor w grafice – Ślady, Toruń 2024. Jest to impreza cykliczna o ugruntowanej renomie, organizowana przez Galerię Sztuki Wozownia w Toruniu od początku lat 80. Wystawa prezentuje wiodące tendencje w grafice, stanowiąc próbę uchwycenia i podkreślenia roli koloru, jako środka wyrażającego określone treści i emocje we współczesnej grafice światowej. Tym samym Triennale stanowi platformę dyskusji oraz spotkań z twórczością artystów z Polski i ze świata. W wystawie wzięło udział wielu wybitnych grafików z kraju i zagranicy. Miejsce ekspozycji – Galeria Sztuki Wozownia w Toruniu. Wystawie towarzyszył katalog (ISBN 978-83-66588-27-1). Praca Joanny Janowskiej-Augustyn jest reprodukowana na str. 53.
Keywords: Joanna Janowska-Augustyn; Międzynarodowe Triennale; kolor w grafice; Galeria Sztuki Wozownia; Toruń; wystawa kuratorska