Model symulacyjny przeciwsobnego przekształtnika DC/DC podwyższającego napięcie z szeregowym obwodem rezonansowym - Sobczyński, Dariusz; Bartman, Jacek (Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego, 2016)
Celem pracy było wykonanie symulacji przeciwsobnego przekształtnika DC/DC podwyższającego napięcie z szeregowym obwodem rezonansowym. Wykonano badania symulacyjne układu otwartego za pomocą programu PSIM. Końcowym etapem było przeprowadzenie analizy wyników symulacji.

The aim of this thesis was the realization of simulation of DC/DC push-pull converter for voltage step up with series resonant. There were performed simulation researches of open circuit in PSIM. The final stage was the analysis of simulation results.
The simulation model of push-pull DC/DC step-up voltage converter with the series resonant circuit
Keywords: przekształtnik energoelektroniczny; przekształtnik przeciwsobny; power electronics converter; push-pull converter