Skuteczność kształcenia akademickiego w formule e-learningu. Wybrane aspekty - Ordon, Urszula; Sołtysiak, Wioletta (Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego, 2016)
W artykule skupiono się na skuteczności kształcenia akademickiego w formie e-learningu, reprezentowanego przez umiejętności w zakresie nowoczesnych technik komunikacyjno-informatycznych (ICT) lub technik informatycznych (IT). W tym celu dokonano przeglądu literatury oraz przeprowadzono badania ankietowe. Pozytywnie zweryfikowano tezę, iż kształcenie w formule e-learningu skutecznie oddziałuje na podniesienie kompetencji informatycznych studenta.

The article is focused on academic education effectiveness in a form of e-learning, represented by skills in the field of modern information and communication technology (ICT) or information technology (IT). Literature review was performed and the survey questionnaire carried out for this purpose. A thesis that e-learning education exerts effective influence on improvement of IT competences of students was verified positively.
Effectiveness of academic e-learning education. Selected aspects
Keywords: e-learning; kompetencje informatyczne; skuteczność; IT competences; effectiveness