Przemiany osadnicze w epoce brązu i wczesnej epoce żelaza nad środkową Wisłą - Rajpold, Wojciech (My University, 2013)
Prezentacja wyników pracy magisterskiej autora, prezentującej przemiany osadnicze od początków epoki brązu do wczesnej epoki żelaza. Która została została opublikowana w serii COLLECTIO ARCHAEOLOGICA RESSOVIENSIS http://www.archeologia.ur.edu.pl/2016/03/03/przemiany-osadnicze-nad-dolnym-odcinkiem-wisly-w-epoce-brazu-i-wczesnej-epoce-zelaza/. Prezentacja była wygłoszona na XXIX rzeszowskiej konferencji sprawozdawczej która odbyła się w dniu 23-24 kwietnia 2013 roku
Keywords: Tarnobrzeska kultura łużycka, kultura pomorska, kultura trzciniecka, kultura mierzanowicka, archeologia osadnictwa, demografia, migracje, wschodnie wpływy, epoka brązu, wczesna epoka żelaza, Tarnobrzeg, Sandomierz, Przemiany ludnościowe