Pejzaże horyzontalne - wystawa malarstwa /Galeria Sztuki Współczesnej Korekta w Warszawie - Gil, Łukasz (My University, 2018)
Wystawa koncentruje się na obrazowaniu problematyki kondycji współczesnego człowieka. Artysta ukazuje ascetyczną stronę światła, jego samotność, która jest stanem duchowej tajemnicy. Ono jest szczeliną, kierunkiem wyjścia z przemienności form, od chaosu i cierpienia świata ku zbawczej transcendencji. Obraz pt. „Pejzaż horyzontalny III” został włączony do znaczącej międzynarodowej kolekcji zbiorów Galerii Sztuki Współczesnej KOREKTA w Warszawie. Druga odsłona ekspozycji prac miała miejsce w BWA w Rzeszowie
Keywords: wystawa malarstwa; wystawa malarstwa