Life and Death 4 - Art&Life 2 - Olszyński, Marek (My University, 2023)
Praca z serii Life and Death 4, (pośrodku) 70x50 cm, rysunek & kolaż na papierze. Praca z tej serii była upubliczniona na wystawie Art & Life 2, w Muzeum Narodowym im. Otto Herman na Węgrzech w 2023 roku. Ten cykl kilku wystaw międzynarodowych inspirowany był relacją między życiem, a śmiercią. Inicjatorem projektu był M. Olszyński i E. Wierzbicka - Wela, a prezentowany on był w węgierskim mieście Miszkolc, w dniach 18.05–25.06.2023. Pokaz prac odbył się też w francuskiej Wela Art Galery-w Gasny k. Paryża i hiszpańskiej galerii Universidad Complutense de Madrid–Facultad de Bellas Artes, w Madrycie Partnerami projektu było: Stowarzyszenie Culturelle Attitudes (FR); Stowarzyszenie Tworzenie dla Lepszego Życia (FR); Stowarzyszenie Grap’s (FR); Stowarzyszenie Rovás (SK); ASP Kraków
Keywords: life and death; art and life; rysunek; kolaż