Prace malarskie na papierze. "Połykacz serc", "Motylem jestem", "Balon" - Pokrywka, Marek; Pokrywka, Marek (My University, 2018)
Cykl prac. Połykacz serc; Motylem jestem; Balon, cykl prac malarskich / 19 e Biennale Internationale Petit Format de Papier w Musee du Petit Format d’Art Contemporian, Nismes, Belgia, 8.09 -10.2018, Espace Beau-Site, Arlon, 20.10 - 18.11.2018, Centre culturel Wolubilis 20.10-18 - 18.11.2018 Prace pokazane były na wystawie zbiorowej zorganizowanej przez renomowaną jednostkę muzealną a wystawa pokazana była w 3 innych ośrodkach: Espace Beau-Site, Arlon; Centre Culturel Wolubilis (Belgia). Udział wzięło 186 artystów z 21 krajów, którzy zostali wyselekcjonowani i zaproszeni przez niezależną komisję, złożoną z profesjonalistów z europejskiej sceny artystycznej. Zaproszony artysta ma swobodę tematu a tym samym wystawa staje się eksperymentem wystawienniczym przy każdej kolejnej edycji. Prace włączone do kolekcji liczącej 4110 dzieł.
Keywords: Wystawa Petit Format - Belgia