Features of forming of business environment in Ukraine - Yasinovska, Iryna; Myshchyshyn, Ivanna (Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego, 2018)
W artykule przedstawiono wyniki badań dotyczące kształtowania środowiska biznesowego na Ukrainie. Zidentyfikowano podstawowe problemy związane z funkcjonowaniem przedsiębiorstw (m.in. postrzeganie korupcji, wolność gospodarcza, konkurencyjność), co pozwoliło zaproponować różne sposoby i warunki poprawy klimatu inwestycyjnego i bardziej przyjaznego otoczenia zewnętrznego dla przedsiębiorstw działających na Ukrainie.
Keywords: biznes; otoczenie; rozwój; Ukraina