Kafka- Przełamywanie Granic - Woroniec, Piotr (My University, 2017)
Zaprezentowanie pracy Trafo - w nawiązaniu do aforyzmu Franza Kafki nr. 55 / na wystawie Kafka – Przełamywanie Granic w Galerii Zamek w Reszlu, Oddział Muzeum Warmii i Mazur w Olsztynie Międzynarodowa, interdyscyplinarna wystawa to efekt realizacji projektu autorskiego prof. Z. Bajka, ASP Kraków, łączącego w zamyśle dwie dziedziny sztuki: literaturę i sztuki piękne. Ekspozycja - 150 czarno-białych prac, to autorskie interpretacje mini tekstów F. Kafki. Do projektu zostali zaproszeni pedagodzy i artyści prawie wszystkich uczelni artystycznych w Polsce, Niemiec i Czech. Wystawa przeniesiona do: NCK w Krakowie. Patronat Honorowy objął Minister Kultury i Dziedzictwa Narodowego P. Gliński oraz Rektor ASP w Kraków.
Keywords: wystawa; malarstwo; ekspozycja; wernisaż; projekt